image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

image01

Σταύρος Καρπουχτσής

Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής, επόπτης.

Ο Σταύρος Καρπουχτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με ειδίκευση στην κοινωνική-κλινική ψυχολογία. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι εκπαιδευμένος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία με την οποία ασχολείται επισταμένως και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά. Κατέχει την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί σαν Κλινικός Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Συκεών και στην Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Είναι καθηγητής στο Mediterranean College of Thessaloniki όπου διδάσκει τομείς της επιστήμης της Ψυχολογίας και είναι επόπτης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται επισταμένως με το Διεθνές Κέντρο Συστημικής Θεραπείας στην Χαιδελβέργη της Γερμανίας (IGST). Είναι συνεργάτης εκπαιδευτής του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Αντικείμενα έρευνας και εργασίας: Συμβουλευτική σχέσεων - γάμου, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία ατόμων που παρουσιάζουν κατάθλιψη και νευρική ανορεξία-βουλιμία, Ομαδική ψυχοθεραπεία, εποπτεία- ομάδες εποπτείας. Συστημική και κουνστρουκτιβιστική οπτική και σκέψη.

Έχει συνεχή παρουσία σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια, με εργασίες αναρτήσεις και εισηγήσεις. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και ενεργή συμμετοχή σε ομιλίες και σεμινάρια.

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ), της Ελληνικής εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών καθώς και ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων.

Πρόσφατα Άρθρα

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Ομάδα Ανάπτυξης και Βελτίωσης

Ομαδική Συναδελφική Εποπτεία

Βιωματική Ομάδα

Αλληλογραφία

    Όνομα:
*  Email: